Oletko tietoinen siitä, mikä on sinun oppimistyylisi?

"Oppimistyyli on yksilön yleinen, tiedostamaton taipumus käyttää tietynlaisia oppimisstrategioita tai opiskelutapoja" Wikipedia (jonka tiedän olevan epäluotettava lähde, vaan eipä tämä blogikaan välttämättä luotettavin oo...!)


 

Minä sain tietää erilaisista oppimistyyleistä vasta amk:n äidinkielen tunneilla. Tämä tieto olisi mielestäni kuitenkin hyvä painottaa jo aikaisemmassa vaiheessa. Tosin en muista, että olisiko peruskoulussa tästä puhuttu, mutta olisi mielenkiintoista, jos olisi saanut tietää jo aikaisemmassa vaiheessa oppimistyylinsä. Olisiko se edesauttanut minua oppimaan erilaisia aineita paremmin (ymmärrän, että tää blogi sivuaa kokoajan minun valitusta siitä, kun en saanut opeteltua asioita peruskoulussa kunnolla....Katkeruus on kalvava luonnonvara, minkäs sille voi)

 

No ne oppimistyylit, mitäs niitä on.

Perusajatuksena on nämä

Auditiivinen oppija, joka oppii kuulemalla asioita. Jos olet henkilö, joka puhuu paljon itsekseen ja mutisee oppimiaan ääneen, voit harkita tätä omaksi oppimistyyliksesi.

Visuaalinen oppija, oppii näkemällä. Kirjoitettu materiaali ei välttämättä ole siltikään sinun juttusi vaan kuvat yms. kuvaava materiaali auttaa parhaiten.

Kinesteettinen oppija, tarvitsee koko kehon oppiakseen. (on olemassa myös oppija, joka oppii tekemällä käsillään, ei tarvitse koko kehoa tähän oppimisjutskaansa)

 

No, mitenkäs tämän voi tietää, mikä on se oma oppimistyylinsä ja millaisia yhdistelmiä oppimistyyleistä omaa... Täytyy tehdä oppimistyylitesti:  heidi.pkky.fi/lukitesti/oppimistyylit/main.html

 

Itse olen tämän testin mukaan:

"Visuaalinen hahmottaminen:31%, Kinesteettinen:8%, Luetun ja kirjoitetun:23%, Auditiivinen: 38%"

Pitävät mahdollisuudesta voida soveltaa kurssilla esitettyä materiaalia uusissa tilanteissa ongelmanratkaisuun. Opettajan tulisi pysyä poissa tieltä ja antaa heidän häärätä ja keksiä asioita itse

 

Eli mulle pitäs siis puhua ja piirtää, jotta opin..... =)